Dacă îți dorești un stil de viață sănătos este foarte important să ai o dietă echilibrată și să alternezi antrenamentele de sport.După perioada de iarnă trebuie să îi oferi organismului mai multe vitamine și să îl pui în mișcare pentru a se reface și pentru a-ți crește imunitatea.

Iată ce poți face:

Alternează exercițiile fizice

Pentru a rămâne motivat și pentru a-ți tonifia corpul, alternează stilurile de sport. Nu este nevoie să mergi zilnic la sală.  Alternează antrenamentul de la sala de sport cu un alt tip de activitate fizică de cel puțin două-trei ori pe săptămână.

Aleargă. Acest tip de antrenament cardio te ajută să te menții în formă și să te și relaxezi. Muzica preferată și natura vor face echipă bună cu o pereche de pantofi sport pe care îi poți găsi aici https://www.fashiondays.ro/g/new-balance.

Preferi un sport de echipă?  Atunci alege, de două ori pe săptămână, să practici sportul preferat. Tenis, fotbal, baschet, arte marțiale…orice sport preferi nu poate să îți aducă decât beneficii și momente frumoase alături de colegi.

Preferi antrenamentele la sală? Alege un antrenor și stabiliți împreună care sunt cele mai bune exerciții pentru tine. Nu face doar exerciții de forță chiar dacă îți dorești să îți crești masa musculară. Pentru efecte benefice, alternează exercițiile de forță cu cele de rezistentă pentru a ridica ritmul cardiac și consultă-te în permanență cu un specialist. Folosește un echipament special pentru a evita accidentările și pentru mai mult confort. Încălțămintea este foarte importantă. Alege-ți perechea potrivită de aici https://www.fashiondays.ro/g/barbati-nike/incaltaminte și nu uita să îi cureți și să îi dezinfectezi frecvent cu soluții speciale.

Dieta echilibrată

Pentru o dieta echilibrată gătește sau mănâncă mâncare cât mai simplă. Evită  prăjelile, grăsimile, mezelurile și produsele semi-preparate.

Adaugă cât mai multe ierburi aromatice în mâncare, înlocuiește grăsimea cu ulei de măsline și fii zgârcit cu sarea.

Diversifică meniul și adaugă mereu alimente noi în dietă. Încearcă rețete noi. Descoperă legume, cereale, fructe sau condimente pe care nu le-ai mai gustat până acum. Dacă ai o alimentație cât mai diversificată și mai colorată, vei fi sigur că organismul tău va asimila toate vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Împrietenește-te cu salatele și consumă zilnic un tip nou de salată.

Ai grijă la dimensiunea porțiilor de mâncare, nu sări peste mese și nu mânca foarte mult seara. Dacă ești atent la aceste detalii, vei vedea că te vei odihni mult mai bine și te vei simți mai energic.

Înlocuiește dulciurile cu fructe și legume proaspete și hidratează-te suficient.

Mănâncă împreună cu colegii sau cu cineva drag.  Astfel, vei evita să mănânci în grabă sau mai mult decât este nevoie.

Diversificarea este cheia succesului atât în sport cât și în dietă. Încearcă mereu ceva nou și vei rămâne motivat.

 

 

 

  coral