Copiii din Romania trebuiau sa primeasca alocatii duble inca de la 1 februarie, doar ca Guvernul Orban a amanat data aplicarii legii pana la 1 august. Decizia a fost luata deoarece cei sapte miliarde si jumatate de lei, banii necesari, nu erau prevazuti in buget.

Acum din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul vrea sa amane din nou dublarea alocatiei. O astfel de masura luata in acest moment ar avea, spun cei de la putere, un impact semnificativ asupra bugetului statului. Astfel, in aceste momente, cand ne luptam cu pandemia de coronavirus, toate fondurile sunt folosite pentru combaterea virusului ucigas.

Florin Citu, ministrul de Finante a declarat ca la momentul actual, prioritar pentru Guvernul Romaniei este ca toate finantele de care beneficiaza sa fie folosite pentru a stopa criza produsa de virusul Covid-19.

De asemenea, in acest moment se asteapta rectificarea bugetara pentru a se stabili unde si ce sume de bani trebuie sa se aloce.

Totodata si premierul Ludovic Orban a declarat in urma cu cateva zile ca la momentul de fata dublarea alocatiile este un non-subiect, fiind lucruri mult mai importante de rezolvat acum. Cat despre ceea ce a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la mijlocul lunii februarie, despre schimbarea alocatiilor in vouchere, acesta a precizat acum ca a fost doar un exemplu.

coral