Alexandru Cordoș este președintele PSD Cluj, consilier în Consiliul Județean, și decan al Facultății de Drept Dimitrie Cantemir. Pe lângă funcțiile care i-au adus bani și notorietate, Cordoș deține și o calitate extrem de rar întâlnită în zilele noastre: generozitatea. De mărinimia acestuia s-au bucurat atât membri familiei, cât și prietenele drăguțe, care au avut parte de câte un loc călduț în funcții publice.    

Alexandru Cordoș are un trecut controversat, presărat cu multe dosare penale în care a fost implicat atât el, cât și fiica și soția acestuia. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – ST Cluj au trimis-o în judecată pe Mihaiela Cordos în iunie 2015, in stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influenta, iar pentru soțul ei, Alexandru Cordoș, și fiica lor, Andreea, s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor.

Mihaiela Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj era acuzată că a făcut trafic de influenţă, după ce a luat bani în 25 de cazuri pentru a angaja persoane la instituţiile statului. Mihaiela se folosea de notorietatea soţului ei pentru a „vinde” funcţiile şi şi-a folosit fiica la actele de corupţie, arată Gazeta de Cluj.

„În cursul anului 2010, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia a primit de la o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

În intervalul 2013 – prezent, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia a pretins şi a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Cordoş Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.”, se arată în rechizitoriul DNA. 

Cordoș a părăsit PSD în ziua în care soția lui a fost condamnată

Curtea de Apel Cluj a decis, în anul 2016, condamnarea la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea pedepsei, sub supraveghere pe 3 ani, a soției președintelui PSD Cluj, Alexandru Cordos, pentru trafic de influență, sentința fiind definitivă. În ziua în care magistrații au pronunțat decizia definitivă, Alexandru Cordoș a demisionat din PSD și a anunțat că va candida pentru un nou mandat la Senat din partea PRU, partid fondant de Bogdan Diaconu. 

Cordoș nu a pășit pe acest drum de unul singur, ci în compania unei prietene extrem de drăguțe, Martina Luca. Drăguța lui Alexandru Cordoș i-a fost mai întâi angajată la cabinetul senatorial al acestuia, pe vremea în care actualul președinte al PSD Cluj era senator. PRU nu le-a purtat prea mult noroc celor doi, astfel că Martina Luca și Alexandru Cordoș au părăsit partidul. Cordoș s-a întors va prima dragoste, iar Luca a ales să experimenteze și a schimbat radical culoarea politică, trecând de partea celor din PNL, arată sursa citată.

Drăguța, fiul și soția au fost angajați la CJ Cluj

Anul 2020 i-a adus lui Alexandru Cordoș funcțiile de consilier județean și de președinte al PSD Cluj. Nici Martina Luca nu s-a lăsat mai prejos și a ajuns și ea la Consiliul Județean Cluj. Aceasta a fost angajată de Alin Tișe în noiembrie 2020, direct pe funcția de expert în domeniul colectării gunoaielor.

„Decizie privind numirea doamnei LUCA MARTINA pe funcţia contractuală de execuţie de expert în cadrul Compartimentului Cabinet Vicepreşedinte”, a sunat ordinul președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, semnat la ora 13.11.2020. 

După ce i-a oferit tot sprijinul soției și prietenei sale foarte drăguțe, Cordoș s-a gândit să-și îndrepte atenția și către fiul lui, Andrei. La finalul anului 2021, Andrei Cordoș a fost numit manager general al Universității Cluj. Lanțul de iubire dintre fotbalist și „U” Cluj s-a rupt rapid și în luna iunie a acestui an, băiatul lui Alexandru Cordoș a anunțat că a părăsit clubul în urma unor neînțelegeri. 

Tot în anul 2021, Alexandru Cordoș a decis să-i acorde mai multă atenției soției sale, astfel că gândurile sale bune, îndreptate în locul potrivit, i-au adus Mihaelei Cordoș un loc de muncă la Centrul Agro Transilvania, patronat de Consiliul Județean Cluj, condus de liberalul Alin Tișe. Angajarea s-a făcut la fel ca în cazul drăguței lui Cordoș, fără concurs, să nu fie cu supărare. 

Mihaela Cordoș a fost angajată începând cu data de 15 iunie 2021, pe postul de referent de marketing, la Serviciul de Marketing.

Singura care nu a beneficiat de generozitatea lui Cordoș este fiica politicianului, Alexandra. Cel mai probabil, tânăra s-a lămurit unde poate ajunge dacă urmează povețele părinților, după ce a fost implicată în dosarul mamei sale și a scăpat ca prin urechile acului.  coral