News Flash:

Directorului Aeroportului Cluj: “Am solicitat deschiderea traficului spre anumite țări”

29 Mai 2020
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
Aeroportul International Avram Iancu Cluj

Suspendarea zborurilor din România către mai multe destinații din Europa a fost prelungită până în 16 iunie, însă David Ciceo spune că directorii aeroporturilor au solicitat autorităților deschiderea traficului spre Austria, Elveția și Germania.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, spune că a solicitat ministrului Transporturilor reluarea zborurilor spre trei țări europene care nu au restricții pentru zborurile spre România.

“Din pacate s-au extins restricțiile către celelalte țări europene până în 16 iunie inclusiv, dar, având în vedere modificările, noi Aeroportul Cluj și Asociația Aeroporturilor și directorii de aeroport, am solicitat deschiderea traficului spre anumite țări, este vorba despre Austria- are sub 1.000 de infectați, Elveția, tot sub 1.000, Germania, sub 10.000, iar cele trei țări nu au restricții pentru zborurile spre România. (…) Sunt țări în care continuă restricțiile, dar am analizat și am propus cele trei țări. Am înțeles că ministrul Lucian Bode susține această propunere, ieri ne-am adresat și Comitetului Național în vederea sprijinirii acestei inițiative. (...) Ar fi un avantaj extraordinar pentru aeroporturi, pentru companiile aeriene, noi avem ședințe foarte dese pe acest subiect și considerăm că, ar beneficia ROMATSA, ar beneficia toți și considerăm că prin impunerea restricțiilor către unele țări unde s-ar putea zbura, au fost favorizate alte companii europene să fure startul în detrimentul companiilor românești”, a explicat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, vineri, la ZIUA LIVE.

În acest moment, de pe aeroportul din Cluj-Napoca există zoruri spre trei țări europene, este vorba despre Danemarca, Suedia și Irlanda și un zbor intern, Cluj-București.

“Tarom are zilnic Cluj-București, în cele mai multe zile este un triunghi – Iași - Suceava – Baia Mare, pentru că nu sunt încă suficienți pasageri, dar sunt și vești bune, crește numărul de pasageri, în două zile deja au decomasat, lucrăm cu Tarom să fie zbor și dimineața, să fie două zilnic. Avem cu Wizz Air Bilund și Malmo, marți și sâmbătă, Blue Air are Dublin, dar nu chiar în fiecare săptămână, pentru că nu au suficienți pasageri și mai avem zborurile de coletărie și poștă”, a mai precizat David Ciceo.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1409 (s) | 22 queries | Mysql time :0.054775 (s)