Procurorii DNA Cluj l-a trimis în judecată pe directorul comercial al Uzinei Mecanica Plopeni și pe consiliera juridică. Cei doi solicitaseră unui om de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curățenie și 50% din orice contracte viitoare pe care uzina le-ar fi încheiat cu firma acestuia. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților BRATU MARIAN, director comercial la Uzina Mecanica Plopeni SA, la data faptelor consilier al directorului general al aceleiași uzine, pentru infracțiunea de trafic de influență, și OPRIȘENESCU CLAUDIA, consilier juridic la Uzina Mecanica Plopeni SA, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că, "în cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general al Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, consilier juridic, ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani și alte produse, în schimbul exercitării influenței asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăți, a emiterii unor bilete la ordin și a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri".

Potrivit DNA Cluj, "inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curățenie (aprox. 60.000 lei) și 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, primul inculpat, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit pentru sine și pentru alții, sumele de 8.500 euro, 7.000 lei și 13 carcase de miel pentru Paște (în valoare de aprox. 6.000 lei) în scopul anterior menționat.
În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunerea de menținere a măsurilor asigurătorii.

coral