Institutul Inimii din Cluj a sistat toate internările și preia doar urgențe după ce cinci pacienți și un cadru medical au fost infectați cu coronavirus, iar doi dintre pacienți au murit.

”Am oprit tot ce înseamnă internări, internările programate. Facem urgența pe chirurgia cardio-vasculară, dealtfel suntem și singurul asemenea centru pe regiune, avem păstrată linia de gardă pe urgență care asigură măsuri pentru pacienții care vin direct aici, pentru că la nivel de Cluj s-a decis, și avem sprijinul tuturor, ca Serviciul de Ambulanță să trimită pacienții direct la Medicala I, cea care preia acum urgențele pe cardiologie venite pe această cale. Sunt în curs anchetele epidemiologice în urma cazurilor depistate. Nu știm când vom redeschide clinica pentru pacienții cronici”, a declarat managerul Institutului Inimii, Florin Crișan pentru transilvaniareporter.ro.

Potrivit ultimelor date comunicate de autorități în spitalele covid din Cluj mai sunt internați 58 de pacienți dintre care 44 din județul Cluj.

coral