Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută de Codul penal.

Pentru probarea activității infracționale, au fost efectuate percheziții la domiciliile a două persoane.

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bijuterii și bunuri care fac mobiectul unor dosare penale instrumentate de către polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție 5 și 6, din Cluj-Napoca. De asemenea, au fost ridicate obiecte de îmbrăcăminte și alte bunuri, au fost prelevate și recoltate probe biologice, pentru efectuarea de expertize/comparații criminalistice.

Conform probatoriului administrat, în perioada 28 noiembrie 2018 – 14 ianuarie 2019, cei doi bărbați, de 34 și 31 de ani, din Cluj-Napoca și Cara, ar fi pătruns fără drept în trei locuințe din Cluj-Napoca și ar fi sustras bani și bijuterii. În două cazuri, cei doi ar fi reușit să pătrundă în locuințe, după ce și-ar fi declinat calități false în fața proprietarilor.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 11.000 de lei, recuperat parțial.

În urma activităților derulate și a probelor administrate, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore pe cei doi, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (trei acte materiale).

În cursul zilei de azi, bărbații vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

coral