News Flash:

Doliu în presa clujeană: A murit Nușa Demian, soția legendarului Horia Demian

3 Mai 2020
1574 Vizualizari | 0 Comentarii
Sinziana si Nusa Demian

Nușa Demian, soția regretatului Horia Demian, cel care dă numele Sălii Sporturilor, a decedat duminică, 2 mai, la vârsta de 79 de ani.

„Clubul nostru este alături de familia Demian în aceste momente grele, pricinuite de trecerea în neființă a Nușei Demian. Aceasta ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 79 de ani. Nușa Demian a fost soția regretatului Horia Demian, cel care dă numele Sălii Sporturilor”, se arată într-un mesaj al echipei de baschet U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

„Noi o să o prețuim mereu, pentru discreție și rafinament, pentru concizie și echidistanță în scris, pentru verticalitate și eleganță. Multă vreme nu am îndrăznit să intru în vorbă cu dînsa, asta pînă cînd am fost onorat să îi răspund pentru că îmi adresase niște cuvinte foarte frumoase (legate de profesie). M-am bucurat mai apoi să dialoghez cu dînsa, vorbeam la un moment dat frecvent și la telefon, am prezentat cărțile dînsei și m-am bucurat de fiecare dată cînd ne întîlneam. Îmi pare foarte rău, condoleanțe familiei”, a transmis jurnalistul clujean Ovidiu Blag.

Cine a fost Nușa Demian?

Nușa Demian a fost una dintre cele mai importante voci ale presei sportive clujene, activând ca redactor-șef al ediției de Transilvania a ziarului „Sportul”, fiind și colaborator permanent al ziarului „Făclia”.

Din anul 1974, Nușa Demian a devenit profesor universitar la Facultatea de Litere din Cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, acolo unde a predat limba română pentru studenții străini.

Totodată, Nușa Demian a relatat despre marile performanțe baschetbalistice izbutite de echipele clujene în urmă cu trei decenii, iar în anul 2012 a publicat volumul „Teatru”.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nusa demian horia demian doliu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 22 queries | Mysql time :0.063484 (s)