Un actor român iubit de milioane de oameni a decedat. Vestea morții sale a picat ca un trăsnet printre cunoscuți, precum și printre fanii acestuia.

Duminică, 17 aprilie 2022, Remus Mărgineanu a murit. Celebrul actor împlinise vârsta de 84 de ani cu mai puțin de o lună înainte. Remus Mărginenau este celebru pentru rolurile sale din multe piese de teatru, dar și pentru rolurile jucate pe marele ecran.

Teatrul din Craiova a anunțat moartea actorului

Teatrul Național din Craiova a anunțat dispariția marelui actor pe rețelele sociale. Astfel, instituția culturală a anunțat că Remus Mărgineanu a primit decorația de onoare Națională pentru multiplele  roluri jucate pe scena teatrului din Craiova.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a postat Teatrul Național Craiova.

Remus Mărgineanu a înființat școala de teatru din Craiova

Una dintre cele mai mari pagini care dedică articole pentru actorii din România, Clv Film, a postat un mesaj emoționant cu ocazia morții cunoscutului actor.

Omagiul precizează și contribuția importantă pe care Remus Mărgineanu a avut-o în apariția școlii de teatru din Craiova. Datorită lui Remus Mărgineanu a luat ființă această școală.

În ce filme a jucat Remus Mărgineanu

„Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Clv Film.

Printre filmele celebre în care a putut fi văzut se numără Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979),  Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991), Păcatul (1992)…etc.

Care este ultimul film al lui Remus Mărgineanu

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu este Cardinalul, apărut în anul 2019. Filmul arată povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, care au fost arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii 1950. coral