Doliu în lumea filmului. S-a stins din viață una dintre cele mai mari actrițe. Era considerată regina cinematografiei italiene. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă a fost făcut de către ministrul italian al culturii.

A murit regina cinematografiei italiene

Actrița italiană Monica Vitti premiată național și internațional pentru cea mai bună actriță s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Ea a fost cea care a pus în valoare opera emblematică a lui Michelangelo Antonioni.

Adio Monica Vitti, adio regină a cinematografiei italiene. Astăzi este o zi cu adevărat tristă, o mare artistă şi o mare italiancă a plecat dintre noi, a scris ministrul ministrul italian al culturii, într-un comunicat de presă.

Potrivit presei italiene, Monica Vitti s-a născut la 3 noiembrie 1931, la Roma. Şi-a cultivat talentul de actriţă, dovedit încă din copilărie, la Academia de Artă Dramatică din Roma.

Monica Vitti a lăsat în urmă o carieră remarcabilă. În 1957 s-a alăturat teatrului Nuovo di Milano al lui Michelangelo Antonioni şi a dublat vocea lui Dorian Gray în filmul “Il Grido” (“The Cry”, 1957), în regia lui Michelangelo Antonioni.

A murit una dintre cele mai mari actrițe. Era considerată regina cinematografiei

Actrița a jucat și în “Ridere, ridere, ridere” (1954), “La notte” (1961) şi “L’eclisse” (1962).

Pelicula “L’avventura” a consacrat-o ca una dintre cele mai faimoase actriţe din acea perioadă din Italia şi nu numai. “L’avventura” (1960) s-a bucurat de o mare apreciere internaţională şi a primit o nominalizare la Premiile BAFTA în 1961.

Monica Vitti – recunoscută pentru talentul comic

De-a lungul timpului, actrița și-a pus în valoare talentul comic în producții ca: precum “Il deserto rosso” (1964), “Le bambole” (1965), “Dramma della gelosia” (1970), “La pacifista” (1970), “Polvere di stelle” (1973) și “L’anatra all’arancia” (1975).

A fost considerată regina cinematografiei italiene și a primit numeroase premii naționale și internaționale: Premiul David di Donatello (1969, 1971, 1974, 1976, 1979) pentru cea mai bună actriţă şi Ursul de argint (1984) pentru rolul principal din “Flirt”, la Festivalul de Film de la Berlin. coral