Lumea medicinei din România este în doliu. Reputatul medic Dan Olteanu, de la Spitalul Universitar din București, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Era șeful departamentului de Medicină Internă.

Profesorul Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București, a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul sau profesional și didactic.A fost creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

”Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, cand Destinul sau l-a mutat intr-o STEA! O STEA ce nu se va stinge niciodata si va lumina mai departe, destinele atator generatii!

Profesorul Dan Olteanu, Seful Disciplinei de Medicina Interna din cadrul Spitalul Universitar din Bucuresti, a fost fondatorul scolii moderne de Medicina Interna de peste patru decenii, un mentor desavarsit pentru generatii intregi de studenti si medici, fascinati de talentul sau profesional si didactic. A fost creatorul Sectiei de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea putine si prea sarace pentru a exprima intreaga noastra recunostiinta, a medicilor pe care i-a format cu o rara competenta, cu o mare rabdare si cu o totala daruire; a sutelor de studenti carora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienti carora le-a daruit zile si ani….

Ne inchinam cu profund respect in fata personalitatii sale si il rugam pe Bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca vesnicia!
Lumina lina, Domnule Profesor!", se arată într-un mesaj transmis de Societatea de Medicină Internă, pe contul de Facebook.

coral