Îndrăgitul artist de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit. Din primele informații, Petrică Mâțu Stoian avusese Covid-19 și în prezent urma un tratament post-Covid. Se pare că acesta și-a administrat o supradoză de medicamente anticoagulante.

Interpretul de muzică populară se afla sub tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș Severin, când i s-a făcut rău.

Petrică Mâțu Stoian, a murit în urmă cu câteva momente. Artistul a ajuns în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgență Reșița, după ce i s-a făcut rău. Acesta a solicitat un echipaj de pe ambulanță după ce a început să tușească cu sânge.

Petrică Mâțu Stoian a murit la Spitalul de Urgență Reșița

Medicii de pe ambulanță au intervenit de urgență și l-au dus pe interpretul de muzică populară în stare extrem de gravă la spital, unde cadrele medicale l-au internat de urgență pe secția de terapie intensivă. Cadrele medicale erau destul de rezervate în ceea ce privește starea sa de sănătate. Potrivit declarațiilor acestora, Petrică Mâțu Stoian a solicitat intervenția specialiștilor, după ce a început să tușească cu sânge, iar verdictul medicilor a fost clar: bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică.

Medicii au mai dezvăluit faptul că interpretul de muzică populară ar fi fost supradozat cu anticoagulante.

De asemena, s-ar fi încercat și transferul artistului la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la ATI, așa că a rămas internat la spitalul din Reșița. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, organismul său a cedat, iar în această seară lui Petrică Mâțu Stoian i-a fost declarat decesul.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat. Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”, a declarat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

Petrică Mâțu Stoian, transformare spectaculoasă

Din iulie și până în prezent, artistul a slăbit 25 de kilograme fără măcar o zi de dietă. Din nefericire, totul a fost pe fond emoțional cauzat de pierderea unei persoane apropiate. Artistul a mărturisit că în această vară s-a stins din viață soția impresarului său, cea care l-a ajutat foarte mult în cariera artistică.

Acest șoc m-a făcut să-mi piară pofta de mâncare. Aveam peste 100 de kilograme, iar acum am slăbit brusc peste 25, a declarat artistul.

Acesta a fost motivul pentru care i-a fost greu să accepte că femeia nu mai este. Și-a promis, totuși, că va încerca să depășească această perioadă grea care și-a pus vizibil amprenta peste corpul lui. Nu demult, Petrică Mâțu Stoian, care este angajat din 1995 în Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, din Târgu Jiu, a declarat că vrea să se pensioneze. Artistul este de părere că a îmbătrânit și că e timpul să lase loc celor mai tineri să facă carieră în domeniul artistic.

  coral