Doi dintre cei trei minori cercetați de DIICOT pentru „terorism” au fost reținuți de Poliția din Argeș. Minorii sunt acuzați că au sunat de mai multe ori la aeroportul Otopeni și unități de poliție și au amenințat că vor detona dispozitive explozibilie, informează Agerpres.

„După administrarea probatoriului, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de doi minori de 15 ani, din Bucureşti, respectiv Buzău”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Potrivit unor comunicate DIICOT şi BCCO Piteşti, inculpaţii fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie, pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile şi pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi pentru apelarea unor persone fizice şi juridice pentru a face diverse farse.

Tinerii au sunat de mai multe ori la Aeroportul Henri Coandă București-Otopeni, pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au sunat și la mai multe secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte, mai precizează comunicatul DIICOT.

Procurorii și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Pitești au ridicat joi mai multe documente, dar și 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri în acest caz.

coral