Din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a virusului SARS-Cov-2, la Centrul de îngrijire și asistență din Câțcău, din cadrul Direcției Generale de Asistență Specială și Protecția Copilului Cluj, au fost testate pozitiv cu COVID-19 52 de persoane. Dintre aceştia, 14 angajați ai centrului şi 38 de beneficiari.

Între 21 septembrie si 5 octombrie 2020, la Centrul de Îngrijire și Asistență din Câțcău  au fost depistate ca fiind pozitive de SARS-CoV-2 14 angajați şi 38 de beneficiari. Potrivit unui comunicat de la Parchetul de lângă Judecătoria Dej, cazul intră la infracțiune de zădărnicire a bolilor.  În prezent, după înregistrarea dosarului se fac cercetări.

,,Vă informăm că la de 14 octombrie 2020 s-a înregistrat dosarul penal nr.877/P/2020 având prev. de art.352 al. 13 ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, Cod penal. Constând în aceea că, în perioada 21 septembrie – 5 octombrie 2020 la CENTRUL DE INGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ CÂȚCĂU din cadrul DGASPC CLUJ au fost infectaţi cu virusul SARS-COV 2 un număr de 38 beneficiari ai centrului și respectiv 14 angajați. Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

coral