News Flash:

Dosar penal in cazul angajarii a doi consilieri ai lui Emil Boc la ROMATSA

10 Aprilie 2014
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
Parchetul General a deschis joi un dosar penal, in care procurorii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual, in legatura cu o serie de angajari efectuate la ROMATSA, in perioada anilor 2011-1013, printre care se afla si doi consilieri ai fostului premier Emil Boc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul s-a constituit in urma sesizarii transmise de Corpul de control al prim-ministrului, iar in perioada urmatoare vor fi efectuate audieri si vor fi solicitate relatii si inscrisuri.

Citeste si:  Soferul PDL si inca un consilier de-al lui Boc, angajati ilegal la Romatsa

Pe 29 martie, Corpul de control al premierului a constatat angajarea in Regia Autonoma ''Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian' - ROMATSA, cu incalcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari.

In urma verificarilor efectuate la ROMATSA, la data de 16 februarie 2011, doi consilieri personali ai fostului prim-ministru Emil Boc, respectiv Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea, au formulat cereri de angajare.

Cu adresa nr. 3080/13.02.2014, reprezentantii ROMATSA au comunicat Corpului de control al prim-ministrului faptul ca 'scrisorile de intentie ale celor doua persoane amintite, depuse in vederea angajarii in cadrul regiei, au fost aprobate de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii', prin semnatura secretarului general al MT, Gheorghe Dobre.

In nota Corpului de control se precizeaza faptul ca, potrivit Contractelor colective de munca aplicabile in cadrul ROMATSA, in vigoare in perioada 2011 - 2013, competenta de a stabili conditiile de ocupare a posturilor vacante si de a angaja revenea, in mod exclusiv, directorului general al ROMATSA, prin emiterea unor decizii in acest sens, cu respectarea legii si a prevederilor din contractul colectiv de munca.

'Aprobarea de catre secretarul general din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Gheorghe Dobre, a cererilor de angajare in cadrul ROMATSA formulate de catre Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea la data de 16.02.2011 s-a facut prin incalcarea competentei de angajare in cadrul ROMATSA, care revenea, in mod exclusiv, directorului general al Regiei', precizeaza sursa citata.

Citeste si: INCREDIBIL! Raportul Romatsa, despre accidentul din Apuseni: RANITII sunt VINOVATI

O alta neregula constatata vizeaza examinarea celor doi candidati pentru functii in cadrul ROMATSA. In procesul verbal privind examinarea acestora se precizeaza ca Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea s-ar fi prezentat la sediul ROMATSA, la ora 10,00, si ambii ar fi obtinut nota 9,75 in urma evaluarii.

In nota Corpului de control se precizeaza, insa, faptul ca datele inscrise in procesul verbal nu sunt in concordanta cu registrul de evidenta a accesului persoanelor, potrivit caruia in data in care ar fi fost evaluati, 28 februarie 2011, cei doi consilieri ai fostului premier Emil Boc nu ar fi intrat in cladire.

Mai mult, comparand cele doua lucrari, s-a constatat faptul ca niciuna dintre acestea nu contine mentiuni privind locul, data si ora examinarii, datele de identificare a autorilor, fiind doar semnate olograf pe ultima pagina.

Citeste si: Dumnezeu nu tine cu cei buni

'Subiectele la proba scrisa au fost diferite, cu exceptia subiectului privind 'cota de impozit pe cladiri datorat de persoanele juridice', care a fost tratat in mod identic de catre Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea, respectiv prin utilizarea acelorasi informatii si idei, fiind identificate inclusiv aceleasi greseli de punctuatie', se arata in nota de informare transmisa de Executiv.

Potrivit sursei citate, in baza rezultatelor obtinute la examenul scris de cei doi consilieri, au fost semnate contracte de munca, pe durata nedeterminata, pe salariul de baza brut lunar de 9.910 lei, la care se adauga un spor pentru vechimea in munca de 10%.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parchetul general dosar penal cercetari romatsa emil boc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039752 (s)