Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, anunță că s-a deschis un dosar penal pe numele clujencei de 33 de ani, venită din Italia, și care nu a declarat acest lucru. 

”S-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în art.352 Cod Penal, cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor, urmând a se face cercetări de autoritatea competentă”, a declarat prefectul Clujului Mircea Abrudean. Clujeanca de 33 de ani, depistată cu coronavirus, s-a cazat la rude deși avea semne că este bolnavă. Aceasta a fost trimisă la hotel, dar pentru că s-a simțit rău s-a dus singură la spital.

”Pacienta depistată pozitiv joi. Este vorba despre o femeie de 33 de ani, din județul Cluj, ajunsă în Vama Borș cu autoturismul în data de 10 martie, la ora 3 dimineața. În mașină a fost însoțită de două persoane din Caraș Severin și o persoană din Oradea. Aceste trei persoane au intrat în izolare la domiciliu. Cei din Caraș Severin au lăsat-o pe femeia din Cluj la niște rude, după care s-au deplasat acasă și nu au interacționat cu nimeni, fiind în izolare la domiciliu. Femeia din Oradea a rămas izolată la domiciliu, în familie. 

Femeia din Cluj a ajuns la rude în municipiul Cluj-Napoca, ulterior dimineața s-a cazat la un hotel din Cluj-Napoca. După 2 ore s-a deplasat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj cu simptome, s-a deplasat pe jos. Până acum au fost identificați 7 contacți, cărora li s-au prelevat probele, urmând a avea rezultatele în cursul zilei de astăzi”, a declarat prefectul Clujului,. Mircea Abrudean.

coral