Doi elevi de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin au fost condamnați la asistare zilnică pe o durată de cinci luni, respectiv trei luni pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, după ce au legat un coleg de mâini și picioare cu ață de balotat și l-au machiat. Decizia a fost pronunțată vineri de către Judecătoria Huedin.

Faptele s-au petrecut în 21 ianuarie 2020, în pauza mare, când inculpaţii au imobilizat-o pe persoana vătămată – de un scaun în sala clasei a IX-a D a Liceului Tehnologic ”Vlădeasa” din Huedin, persoana vătămată fiind legată la mâini și picioare cu ață de balotat, după care unul dintre cei doi a ţinut-o de cap pe persoana vătămată, în timp ce celălalt i-a aplicat persoanei vătămate un machiaj cosmetic pe față, împotriva voinței sale, imobilizarea persoanei vătămate durând circa 5-10 minute. Directorul școlii, care l-a văzut ulterior pe elev machiat, a chemat Poliția, s-a deschis dosar penal și s-a ajuns la judecată.

Polițiștii sosiți la fața locului au relatat în instanță că au fost sesizați de către directorul Liceului Tehnologic ”Vlădeasa” Huedin despre faptul că în cursul acelei zile, în pauza mare, în incinta sălii de curs a clasei a IX-a D a avut loc un incident în care au fost implicați trei elevi. Deplasați la fața locului, aceștia au aflat de la director că doi elevi, în pauza mare, l-au imobilizat pe un al treilea în sala lor de clasă pe din clasa a X-a C, legându-l de un scaun cu mâinile la spate, iar apoi i-au aplicat pe față un machiaj cosmetic. Astfel, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, arată actualdecluj.ro

Fiind audiat de către organele de urmărire penală în 6 februarie 2020 în calitate de persoană vătămată, asistat de tatăl său și de un avocat, elevul a declarat că urmează cursurile în clasa a X-a C la Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin, iar la data de 21 ianuarie 2020 în jurul orei 12, în pauza mare, verișorul său, elev la același liceu, în clasa a IX-a D, l-a chemat să intre în sala sa de clasă, după care i-a spus să se așeze pe un scaun de la catedra profesorului, în sala de clasă nefiind nicio persoană.

Persoana vătămată a arătat că a acceptat să se așeze pe un scaun, după care verișorul său, pe care l-a descris ca fiind mai puternic decât el, i-a prins mâinile la spate, după spătarul scaunului și a început să-l lege de mâini cu o ață și, deşi a încercat să se opună, nu a reușit să scape. De asemenea, a relatat că în acel timp a intrat în clasă un coleg al verișorului său, care a mers la el și l-a ținut de umeri, moment în care verișorul său l-a legat cu o altă ață de picioare și de piciorul scaunului, timp în care le-a cerut celor doi să-l lase în pace și după ce s-a văzut legat a strigat ”Ajutor!”, bănuind că va fi auzit de profesorul de serviciu.

Persoana vătămată a declarat că în sala de clasă au intrat și alți elevi, printre care și sora verișorului său, care i-a dat fratelui său mai multe farduri, astfel că acesta a început să-l machieze pe față, lucru ce i-a amuzat pe cei de față, timp în care el cerea să fie lăsat în pace. În continuare, a afirmat că după ce l-a terminat de fardat, l-a dezlegat, iar atunci a intrat în clasă dirigintele acestuia, care i-a chestionat pe cei doi, după care persoana vătămată s-a dus în sala sa de clasă, și-a luat ghiozdanul, vrând să meargă la internat, pentru a nu mai râde toți de el, însă s-a întâlnit cu dirigintele său, care l-a întrebat de ce are machiaj pe față, spunându-i ce s-a întâmplat.

Astfel, dirigintele l-a chemat să meargă la directorul liceului pentru a-l vedea și acesta, iar după ce s-au prezentat la directorul liceului,  căruia i-a spus ce a pățit, acesta a sesizat organele de poliție.

Cei doi agresori, atunci minori, iar la data emiterii sentinței – majori, au fost condamnați la asistare zilnică pe o durată de cinci luni  și respectiv trei luni pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia a fost pronunțată vineri de către Judecătoria Huedin.

Sursa: actualdecluj.ro

coral