Dosarul Revolutiei va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar pe lista celor acuzati de crime impotriva umanitatii se afla si Ion Iliescu, alaturi de alte nume mari.

Dosarul revolutiei judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ion Iliescu este pe lista acuzatilor

In acest dosar sunt peste 5000 de martori si au fost luate masuri speciale pentru ca toti acestia sa poata fi audiati. Dosarul ”Revolutiei” a fost trimis in instanta de procurorii militari in luna aprilie si mai multe nume grele sunt implicte, pritnre care si fostul presedinte Ion Iliescu, viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu si general (rtr.) Iosif Rus, fost sef al Aviatiei Militare.

Concret, conform rechizitoriului alcatuit de procurori, pe fondul degenerarii relatiilor dintre Romania si URSS, dupa momentul „Praga 1968”, dar si ca urmare a starii de nemultumire profunda si generala din societate, s-a coagulat si a evoluat o grupare dizidenta care a avut drept scop inlaturarea fostului presedinte Nicolae Ceausescu, dar care urmarea mentinerea Romaniei in sfera de influenta a URSS.

„Aceasta grupare complotista a fost formata atat din civili (latura politica), cat si din militari (latura militara), cu totii marginalizati intr-un fel sau altul prin deciziile fostului presedinte. Componentii grupului au apartinut principalelor doua filoane militare (MApN si Directia Securitatii Statului), de la nivel mediu pana la varf, dar si structurilor civile ale statului roman.

Desigur, nu doar membrii acestui grup au manifestat atitudini ostile regimului Ceausescu, insa prin functiile detinute (implicit, influentele exercitate), dar mai ales prin raportare la evolutia istorica (incepand cu 22 decembrie 1989), se poate afirma, fara echivoc, faptul ca doar acest grup s-a dovedit eficient in demersul sau”, au mentionat procurorii militari.

Judecarea acestui dosar la Inalta Curte de Casatie si Justitie vine cu o luna inainte de implinirea a 30 de ani de la Revolutia din 1989.

coral