Două benzi de circulație de pe strada Regele Ferdinand au fost asfaltate, iar acum se lucrează pe partea cu Trezoreria Cluj, unde se sparge trotuarul. 

Muncitorii vor reface trama stradală, în primă fază, urmând ca trotuarul de la Trezorerie și până la Central să fie refăcut abia într-o ultimă etapă, prioritar fiind traficul auto, nu cel pietonal. Traficul auto a fost mutat pe banda din mijloc, iar muncitorii continuă să lucreze inclusiv pe partea cu Poșta Română.

Până la 1 decembrie, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca se așteaptă ca lucrarea să fie finalizată, în ceea ce privește drumul, iar traficul rutier să fie restabilit. Noutatea este că pe tronsonul strada Horea – Piața Unirii nu va mjai fi permis traficul autoturismelor, fiind bandă dedicată mijloacelor de transport în comun.

Vor fi două benzi de circulație pe direcția Piața Unirii – strada Horea, iar după Canalul Morii mai apare o bandă pentru virajul spre Piața Mihai Viteazu. Pe sensul Horea – Piața Unirii, vor circula numai mijloacele de transport în comun.

Am luat această decizie pentru a crește fluența circulației și a evita aglomerarea străzii Memorandumului. Așa vom avea un trafic mai rapid pe ruta Mărăști – Mănăștur”, a declarat directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean. 

După finalizarea străzii se va lucra la trutuare și pe străzile Emil Zona si Sextil Pușcariu, iar din luna martie pe strada Tipografiei.

coral