Două transporturi cu deşeuri textile aduse din Germania, în total 22 de tone, au fost blocate de autorităţile române să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru că firma din Covasna la care urmau să ajungă nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a primi astfel de mărfuri.

"Comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad au interzis intrarea în ţară a două transporturi de deşeuri din haine şi îmbrăcăminte având cantitatea totală de 22 tone. Deşeurile fuseseră expediate din Germania şi aveau ca destinatar un agent economic din judeţul Covasna, care nu deţine instalaţie de valorificare, condiţie obligatorie prevăzută în prevederile legale pentru transfer deşeuri", a informat, marţi, Garda de Mediu Arad, arată Agerpres.

Conform celui mai recent raport al instituţiei, în luna septembrie, marea majoritate a controalelor comisarilor arădeni au avut loc în punctele de frontieră, respectiv 360 din 425. Au fost aplicate 17 amenzi în valoare de 395.000 de lei pentru diverse nereguli constatate. 

coral