Un conuscut chirurg clujean și-a pierdut viața, după ce a încercat să salveze o viață. Edy Klocek, în vârstă de 39 de ani, participa la maratonul Piatra Craiului, în zona Dâmbovicioara, din judeţul Argeş, când a observat la un moment dat că o sportivă a alunecat și a căzut într-o râpă, de la circa 70 de metri înălțime, arată Ziar de Cluj. 

Medicul a vrut să o prindă, dar a căzut și el în gol. Accidentul a avut loc în zona cunoscută ca Marele Grohotiş, din Piatra Craiului.

Când au ajuns salvamontiștii la fața locului, femeia era în stop-cardio respirator și nu a mai putut fi salvată, iar chirurgul avea ambele picioare fracturate. Bărbatul a murit în ambulanță în drum spre spital.

Edy Klocek era căsătorit și a lucrat la spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, de unde a plecat pentru a profesa în Marea Britanie.

A 14-a ediţie a Maratonului Piatra Craiului a fost oprită după această tragedie. Competiția ar fi trebuit să se defășoare pe un traseu solicitant, care porneşte din Zărneşti, străbate masivul făcând un ocol prin judeţul Argeş iar punctul de sosire era tot în Zărneşti. S-au înscris în cursă 140 de femei cu vârste de la 18 la peste 50 de ani şi peste 500 de bărbaţi cu vârste de la 18 la peste 70 de ani.

Sursa: Ziar de Cluj

coral