Vestea morții lui Florin Zalomir, la doar 41 de ani, a lăsat lumea sportului românesc în stare de șoc! Vorbim despre unul dintre cei mai buni scrimeri din istoria țării, care a obținut locul 2 cu echipa României, la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. În palmaresul său mai erau șapte medalii Mondiale și Europene dintre care două de aur.

Și, totuși, de ce un astfel de bărbat, care s-a apucat de antrenorat după retragere și a intrat și în Jandarmerie și-a pus capăt zilelelor, trăgându-și un glonț în cap? La această întrebare a încercat să dea un răspuns Rareș Dumitrescu (38 de ani). Vorbim despre unul dintre componenții echipei României de sabie, la JO 2012. Din echipa respectivă au mai făcut parte Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu.

În dialog cu Orange Sport, Rareș Dumitrescu a dezvăluit că fostul său coleg s-a confruntat cu probleme în viața personală.

Ce a spus Rareș Dumitrescu?

*Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi, ca antrenori, la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii.

*Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El n-a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiunea Străină (n.r. – o divizie de elită a armatei franceze formată din soldaţi profesionişti) câţiva ani de zile. Era un sportiv de perfomanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta, arată adevarul.ro

*A ales Jandarmeria, acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care, de câteva săptămâni, s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ.

 

coral