News Flash:

Dublă istorică! Incredibilul David Popovici câștigă al doilea AUR mondial, după un finiș de senzație! Primul înotător campion la 100m și 200m după 49 de ani

23 Iunie 2022
274 Vizualizari | 0 Comentarii
Moua medalie pentru David Popovici

David Popovici, la doar 17 ani, a câștigat a doua medalie la Campionatele Mondiale de natație, în finala probei de 100 de metri liber, considerată regina înotului! 47.58 a fost timpul scos de fenomenul sportului românesc!

Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!

Începând cu 19:22, David a intrat în bazin pentru ultima sa cursă de la aceste Campionate Mondiale. Pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului, David a pornit bine și a reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele clipe pe francezul Maxime Grousset (47.64 - 23 de ani) și pe canadianul Liendo Edward (47.71 - 19 ani).

David a oprit cronometrul la 47.58 secunde, mărind ritmul exact când conta, pe final, în ultimele clipe! 

Podiumul probei de 100 metri liber

David Popovici, a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta: „Vă iubesc pe toți!”

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui Popovici, la interviul acordat în limba engleză. 

Ulterior, în limba română, Popovici le-a transmis un mesaj spectatorilor români prezenți în sala de la Budapesta: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus Popovici, care a fost ovaționat la scenă deschisă de cei din tribune.

David Popovici, în istoria natației!

Astfel, David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta și a bifat o performanță uluitoare. În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

În semifinale, David a înotat cele două lungimi de bazin în 47,13. Recordul în această probă, 46,91, datează încă din 2009, din vremea costumelor de poliuretan, și îi aparține brazilianului Cesar Cielo. 

Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber, s-a retras înaintea semifinalelor, din cauza problemelor medicale. Era marele rival al lui David Popovici. Americanul se calificase cu al doilea timp în semifinale.

Debutant la Mondialele de seniori, Popovici a adus primele titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. Țara noastră mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 metri liber, în 1986) şi Diana Mocanu (200 metri spate, în 2001).

Vară încărcată pentru David Popovici

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo și în vârstă de 17 ani este doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe și la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

David Popovici, ultimul antrenament înainte de finală

Cu mai puțin de o oră înainte de startul finalei, David Popovici a intrat în bazin pentru a se antrena preț de un sfert de oră. Sportivul român a părut relaxat, fiind surprins în timp ce zâmbea de fotoreporterul GSP Raed Krishan prezent la Budapesta. 

Apoi, Popovici a discutat cu antrenorul lui și a mers la vestiare, unde va pune la punct ultimele detalii înainte de cursa care va începe la 19:22, arată gsp.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_06_23_at_07.06_.54_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1065 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034343 (s)