Ieri Ducii de Sussex au făcut un anunț care a lăsat o lume întreagă cu un mare semn de întrebare. ei au anunțat că plănuiesc să se distanțeze de Casa Regală a Marii Britanii și să devină independenți financiar.

Ducii de Sussex, decizie radicală: se distanțează de Casa Regală

Meghan Markle și Prințul Haryy au anunțat că renunță la statutul de membri seniori ai Casei regale și vor face tot posibilul să devină independenți financiar. „După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie”, au scris cei doi pe contul lor oficial de Instagram.

„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina”, se arată în mesaj.

Se pare că ei plănuiesc să își petreacă timpul între Marea Britanie și America de Nord, unde recent au petrecut o vacanță de 6 săptămâni.

„Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile”, au mai scris ducii de Sussex.

Potrivit unor surse ale BCC, se pare că Meghan și Harry au luat această decizie fără să se consulte în prealabil cu regina, iar palatul Buckingham a primit vestea cu dezamăgire. „ Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Le înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate care vor dura mult”, arată un comunicat al Palatului Buckingham.

coral