Dacă vrei să ai dulcețuri, compoturi și alte preparate delicioase pentru la iarnă, trebuie să știi că ar fi momentul să te apuci de acum.

Dulceața care se prepară în 15 minute

Fructele de sezon sunt mai ieftine ca niciodată pe tarabele din piețe, așa că ar fi bine să profiți de asta și să îți faci provizii pentru la iarnă.

Dulceața este cu siguranță un preparat pe care poți să îl consumi în orice moment al anului. Cu toate astea, prepararea ei este un proces lung și anevoios.

Există totuși un secret bine păstrat prin care poți face dulceață în 15 minute. Poți face dulceață din orice fructe sau le poți combina pentru o aromă deosebită.

Cum faci dulceață de zmeură în 15 minute? Ei bine, secretul constă în cantitatea de zahăr pe care o pui și în faptul că nu se folosesc agenți gelifianți.

Ce truc secret au gospodinele care o fac

Ai nevoie de 500 de grame de zmeură, 250 de grame de zahăr și zeamă de lămție.  La această rețetă nu trebuie să folosești gelatină sau agenți care să fixeze dulceața.

În plus, este cu totul naturală, făcută în casă, fără aditivi sau coloranți, așa cum o găsești în comert.

Pentru început trebuie să alegi cele mai frumoase fructe, să le speli bine și să scapi de fructele storcite sau care s-au înnegrit.

Spală bine zmeura și pune-o într-un bol termorezistent. Adaugă zahărul și zeama de lămâie, în funcție de cât de acrișoară vrei dulceața.

Apoi, încălzește fructele 5 minute în cuptorul cu microunde și amestecă bine.

După ce ai amestecat, mai pune castronul la cuptorul cu microunde pentru încă 10-15 minute și vezi dacă are o consistență bună.

Dacă este prea lichidă, mai fierbe-o încă 3-4 minute în cuptorul cu microunde.

Transferă dulceața în borcane sterilizate și acoperă-le imediat cu capacele sterilizate, închizându-le ermetic.

Acoperă borcanele cu o pătură până se răcesc complet. După ce se răcesc, dulceața capătă o consistență mai groasă și își menține bine forma.

Dacă vrei, înainte de o turna în borcane, poți să treci prin sită dulceața ca să scapi de semințele nedorite. Ele nu se vor simți atât de tare odată ce consumi dulceața, dar dacă o faci pentru copii, ar fi bine să o treci măcar o dată prin sită.

Poți face acest truc cu orice fructe sau combinație de fructe dorești. coral