News Flash:

Dumitru Fărcaș, marele taragotist clujean, a devenit marcă înregistrată

22 Ianuarie 2021
965 Vizualizari | 0 Comentarii
dumitru farcas marca inregitrata

Marele taragotist român, clujeanul Dumitru Fărcaş, a devenit marcă înregistrată. Numele său a fost înregistrat de asociaţia care îi poartă numele la Oficiul de stat pentru invenţii şi mărci.

“În onoarea ta, Tată! Pentru tot ce-ai făcut pentru mine, pentru poporul și țara pe care le-ai iubit și reprezentat cu atâta dragoste, mândrie, onoare și, nu în ultimul rând, integritate peste tot în lume. Ești mereu în mintea și sufletul meu”, scrie fiica sa Andreea.

Dumitru Fărcaş (12 mai 1938, Groşi, 7 august 2018, Cluj) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi taragotişti români.

Printre altele, a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale. Iar în 2002 a primit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a. „Pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. De asemenea, pe 7 februarie 2004 a primit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer. „În semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Pe 7 martie 2008, Dumitru Fărcaș a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dumitru farcas taragotist marca inregistrata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 33 queries | Mysql time :0.067224 (s)