Daniel Dumitraș, patronul Coratim, condamnat recent cu suspendare pentru că a omorât un om pe trecerea de pietoni, a solicitat instanței să nu i se impună interdicția de a mai conduce autovehicule. Însă, judecătorii nu i-au acceptat cererea depusă în cadrul procesului de apel.

„În motivarea apelului s-a arătat că în raport cu persoana inculpatului, circumstanţele producerii accidentului, nu se impune luarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a conduce. De altfel, din analiza istoricului inculpatului rezultă că acesta nu are alte abateri la legea circulaţiei, pe parcursul procesului penal nu a solicitat prelungirea dreptului de a conduce, iar ca o consecinţă a condamnării, implicit, va opera anularea permisului de conducere pe o perioadă de 1 an de zile, neexistând niciun risc de reiterare a vreunei fapte ce încalcă normele legale şi sociale”, se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.

Judecătorii Curții de Apel Cluj au majorat pedeapsa primită de omul de afaceri Daniel Dumitraș, patronul afacerii imobiliare Coratim, de la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, la trei ani de închisoare sub supraveghere pe un termen de patru ani. De asemeni, decizia acestei instanțe, dată la sfârșitul acestei săptămâni îi interzice lui Dumitraș să mai conducă o mașină timp de 5 ani.

Când a avut loc accidentul, în vara anului 2019, Dumitraș avea permisul suspendat pentru că nu a oprit ”la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune”.

Însă, el a contestat procesul verbal de contravenție și i-a fost restituit permisul de conducere.

Accidentul a avut loc în 25 iunie 2019 pe una dintre trecerile de pietoni marcate pe str Câmpul Pâinii. Victima lui a fost un tânăr de 33 de ani care a fost strivit, la propriu, de SUV-ul milionarului. 

Din autopsie rezultă că decesul „s-a datorat unei secţiuni traumatice de trunchi cerebral în cadrul unui politraumatism cu dilacerare cerebrală şi cerebeloasă, fractura cutiei craniene şi fracturi osoase multiple”. 

Daniel Dumitraş a declarat în instanţă că a simţit doar o uşoară vibrare a maşinii când a trecut peste tânărul de pe trecerea de pietoni.

„În momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrare a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle”, se arată în motivarea sentinţei.

coral