Fiecare femeie cel puțin o dată în viață s-a confruntat cu durerile menstruale groaznice. Pentru unele, se întâmplă sporadic, de obicei în timpul unei răceli și când suferă de imunitate slăbită, în timp ce altele suportă durerile toată viața. În medicina modernă, sindromul perioadelor dureroase este privit ca o boală numită „dismenoree”, aceste dureri putând fi ameliorate prin aplicarea cremei Mameldin.

Durerile menstruale scurte și slabe care nu interferează cu activitățile zilnice, munca, sunt normale. Cu toate acestea, la 5-10% dintre femei, durerea este insuportabilă. Adesea, femeile experimentează dureri ascuțite, crampe în abdomenul inferior, presiune la nivelul sânilor, care interferează cu orice activitate fizică și mentală. Uneori durerea radiază în regiunea lombară, mai rar în zona inghinală, coapse și în organele genitale externe. Durerea severă are adesea caracterul de atacuri și îngrijorează o femeie timp de câteva zile. În această stare, sistemul nervos al femeii este epuizat, apare letargia fără cauză și slăbiciune. De asemenea, pot apărea dureri de cap, greață și amețeli. Astfel, pentru a ușura această perioadă cât de mult posibil, specialiștii recomandă aplicarea unei creme care contribuie la îndepărtarea durerii și senzației de tensiune de la nivelul sânilor.

Durerile menstruale groaznice. Metoda prin care îți vei ușura această perioadă dificilă

Cea mai periculoasă și cea mai posibilă cauză a durerii severe este o boală a uterului, cum ar fi nodurile fibroase și endometrioza, adică creșterea rapidă a mucoasei interioare a uterului. Există o mulțime de astfel de boli, așa că fiecare caz este luat în considerare separat. Este posibil să se determine natura bolii numai prin studii biochimice. Nu încercați să tratați singur simptomele și consultați imediat un medic ginecolog care vă va prescrie analize, radiografii și va determina un tratament suplimentar pentru a scăpa de durerile groaznice.

În cazul în care durerea este simțită și la nivelul sânilor, specialiștii recomandă aplicarea cremei Mameldin. Aceasta are principii active extrase din vitex agnus castus, branca ursului, brusture, varză, schinduf, oregano și galbenele.

Vitex agnus castus prezintă o acțiune antiprolactinică locală și corectează dezechilibrele hormonale între estrogeni si progesteron de la nivelul glandei mamare. Prin blocarea acțiunii estrogenilor la nivelul receptorilor mamari se reduce efectul acestora asupra canalelor galactofore și asupra permeabilității capilare. De asemenea, crema are capacitatea de a regla secreția ovariană și contribuie la combaterea efectelor sindromului premenstrual.

Cum să depășești cea mai delicată perioadă din viața fiecărei femei. Crema care te va ajuta să faci față disconfortului

Zilele critice sunt o perioadă dificilă în viața fiecărei femei. Este însoțită de modificări hormonale și de o serie de simptome specifice, de la greață și sensibilitate la sâni până la dureri în abdomenul inferior.  Pentru a înțelege cum să ameliorezi durerea în timpul menstruației, trebuie să identifici adevărata cauză a acestor senzații. În dismenoreea primară, nu există modificări patologice ale organelor genitale. Motivul este că organismul unei femei produce substanțe puternice asemănătoare hormonilor prostaglandine.

În timpul menstruației, conținutul lor crește brusc, rezultând contracții spastice pronunțate ale mușchilor și arterelor din uter. Din această cauză, în uter se acumulează produse metabolice toxice, care irită terminațiile nervoase, provocând dureri severe.

De asemenea, durerile resimțite în uter sunt însoțite de o presiune puternică la nivelul sânilor. Însă, pentru a ameliora această durerea poți aplica crema Mameldin. Conținutul de branca ursului normalizează activitatea secretorie a glandelor sexuale și contribuie la îmbunătățirea tonusului organismului, acționând ca un tonic general nervos.

Iar extractul de brusture ameliorează durerile menstruale groaznice de la nivelul sânilor datorită acizilor volatili și taninuri. Aceste substanțe conferă cremei Mameldin proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante. De asemenea, extractul de varză are un conținut bogat în vitamine, minerale, carotene și flavonoizi, având acțiuni antiinflamatorii, calmante și regeneratorii cutanate. coral