Aceasta ar fi decizia de precautie pentru populatia tarii pe care seful statului are de gand s-o puna in practica.

Este vorba de Cehia, unde presedintele Milos Zeman si-a indemnat duminica concetatenii sa se bucure de frumusetea propriei tari in aceasta vara, deoarece calatoriile in strainatate vor fi interzise timp de un an, din cauza pandemiei de coronavirus, informeaza luni dpa, citat de dcnews.ro.

Seful statului a declarat, intr-un interviu radiofonic, ca actualele restrictiile la frontiera ar trebui sa dureze un an, ”astfel incat niciun nou val de infectare sa nu fie cauzat de calatorii care se duc in tari unde epidemia nu s-a incheiat inca’”.

Masuri luate din martie

La jumatatea lunii martie, autoritatile cehe au instituit masuri ample de interzicere a intrarilor si iesirilor din tara pentru a opri extinderea epidemiei. Exceptiile permise in prezent ii vizeaza pe navetisti si pe soferii de camion, precum si cazurile inevitabile, inclusiv tratamentele medicale.

Agentiile de turism si alte companii de turism au cerut anterior ca in timpul verii sa fie permise cel putin calatoriile in Slovacia si Croatia, care sunt destinatii de vacanta deosebit de populare pentru cehi si unde infectiile cu noul coronavirus sunt rare, potrivit Agerpres.

coral