Atenție, români! Este țeapa momentului. Nu luați în serios mesajele SMS prin care vi se solicită plata unei facturi la curent electric. Transportatorul național de energie electrică Transelectrica a emis un mesaj de avertizare prin care informează că facturile emise în numele său nu sunt reale. Află mai jos cum îți dai seama că ai primit o factură falsă la curent electric.

Cum îţi dai seama că ai primit o factură falsă la curent electric

După scandalul facturilor scumpite la curent electric, autoritățile din domeniul energiei au semnalat o altă problemă. Anume, emiterea de facturi false în numele transportatorului național de energie electrică Transelectrica. Reprezentanții companiei au emis un mesaj de avertizare în acest sens pentru consumatorii români.

Dincolo de avertismentul în sine, Transelectrica a atras atenția asupra unui detaliu reprezentativ. Operatorul rețelei electrice nu are calitate de furnizor de energie. Prin urmare, nu poate emite și nici nu poate cere consumatorilor să plătească facturi.

Românii primesc somații pentru a plăti facturi false la curent prin intermediul unor SMS-uri. Aceste mesaje fac parte, potrivit sursei citate, dintr-o campanie de tip SCAM. Consumatorii sunt sfătuiți să ignore astfel de mesaje, arată playtech.ro

Avertisment de ultimă oră din partea Transelectrica

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA emite o avertizare cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM care utilizează identitatea vizuală a companiei.

Campania se desfăşoară prin intermediul mesajelor de tip SMS şi conţine o somaţie de plată a facturii la energie electrică. Recomandăm persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitărilor!

Subliniem faptul că Transelectrica SA este operatorul naţional reţelei electrice de înaltă tensiune şi nu are calitatea de furnizor de energie electrică. Prin urmare, nu emite facturi sau somaţii de plată consumatorilor casnici!”, se arată în comunicatul emis de Transelectrica.

Românii sunt din ce în ce mai atenți la consumul de energie

Scandalul facturilor false emise în numele Transelectrica are loc la scurt timp după problema facturilor scumpite. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat încă de la începutul anului curent amenzi în valoare de sute de mii de lei, în cazul a zeci de companii furnizoare de electricitate și gaze naturale.

Companiile vizate de sancțiuni au emis facturi ilegale românilor și au fost obligatesă le recalculeze. Asta în condițiile în care costurile se majorează periodic. Studii efectuate recent au arătat că românii sunt mult mai atenți la consumul de energie, având în vedere trendul ascendent al prețurilor.

Potrivit specialiștilor din energie, aparatele care consumă cel mai mult curent într-o locuință sunt: aerul condiționat (25%), frigiderul (14%), boilerul electric (14%), mașina de spălat rufe (12%). coral