News Flash:

Ecaterina Andronescu: "elevii au IT -ul în ADN"

7 Februarie 2019
1730 Vizualizari | 0 Comentarii
ecaterina andronescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a spus că elevii au IT -ul în ADN, și este necesar ca școlile să le ofere tablete și tehnologie. 

Digitalizarea este un proiect pe care şi Parlamentul European şi Comisia Europeană şi toate ţările îl privesc şi îl construiesc cu foarte mare atenţie şi noi nu facem excepţie din acest punct de vedere, cu atât mai mult cu cât suntem în perioada în care România deţine preşedinţia Consiliului UE. Ca urmare, din banii europeni şi pentru a cheltui bani europeni avem un buget, două miliarde de lei, să construim acest proiect. În esenţă, substanţa acestui proiect este să schimbăm modul de predare şi să apropiem predarea de generaţia care este şcolită acum şi care, zic eu, are IT-ul în ADN, este deschisă spre tehnologie şi accesează tehnologia cu foarte mare uşurinţă”, a spus Ecaterina Andronescu.

La Cluj-Napoca, cu ocazia Conferinţei naţionale ”Priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE în domeniul educaţiei”, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, eveniment la care participă ministrul Ecaterina Andronescu şi şefii inspectoratelor şcolare din ţară, ministrul s-a întâlnit cu directorii şcolilor din judeţul Cluj.

Apreciez că a fost o discuţie extraordinar de sinceră, foarte deschisă, şi cu soluţii la întrebări. Sigur că nu toate problemele se rezolvă mâine, poate unele se rezolvă peste o bucată de vreme, dar ştim ce este de făcut, ceea ce este foarte important. Directorii au ridicat probleme care ţin de planurile de învăţământ, care ţin de cifrele de şcolarizare, de ce urmează să facem şi cred că discuţia a fost extrem de deschisă şi eu sunt foarte mulţumită de acest mod de abordare”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

men ecaterina andronescu educatie tablete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035284 (s)