Echinoctiul de primavara va avea loc intre 20 si 21 martie, la ora 23:58. Echinoctiu inseamna „noapte egala”, noaptea si ziua impartindu-si in mod egal cele 24 de ore. Lumina este in crestere. Ceea ce a si dus la asocierea echinoctiului de primavara cu Pastele. 

Schimbarea anotimpurilor are o semnificatie speciala. Primavara este perioada in care florile incep sa-si deschida petalele. Am depasit iarna, acum este timpul pentru dezvoltare si noi inceputuri. Energia primaverii inseamna trecerea de la Sinele Interior la Manifestarea externa. Inseamna rejuvenare si nastere – un nou start in vietile noastre.

Soarele se va muta in Berbec si in timp ce traverseaza constelatia ne vom bucura de o perioada minunata in care ziua si noapte vor avea acelasi numar de ore. Berbecul este primul semn al ciclului zodiacal, iar intrarea soarelui in Berbec reprezinta inceputul unui nou ciclu. In plus, echinoctiul reprezinta primavara in Emisfera Nordica si inceputul toamnei in Emisfera Sudica. 

Echinoctiile sunt speciale pentru ca au energii vibrationale diferite, bazate pe miscarea in univers. In 2019, echinoctiul are loc aproape de SuperLuna in Balanta. El semnifica eliberarea si doreste sa ne ajute sa renuntam la lucrurile care nu ne mai sunt de folos, astfel incat sa putem merge mai departe. Balanta este logica si iubeste echilibrul, de aceea este posibil sa ne gasim echilibrul in vietile noastre. Aducem armonia in corpurile, sufletele si mintile noastre, si vom avea grija de fiecare aspect al vietii noastre. Tocmai de aceea, lumea noastra interioara este atat de importanta.

Sursa: sfatulparintilor.ro

coral