Edi Iordănescu este vechiul și noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României. Oficialii Federației Române de Fotbal au decis să-l lase în funcție și în campania de calificare la EURO 2024, deși, conform contractului, ar fi putut să renunțe la el. Antrenorul a semnat o nouă înțelegere până la finalul preliminariilor.

Edi Iordănescu a semnat un nou contract cu Federația Română de Fotbal

Edi Iordănescu rămâne pe banca naționalei de fotbal deși a terminat pe ultimul loc grupa din Liga Națiunilor și are doar două succese în șapte partide. Oficialii Federației Române de Fotbal ar fi putut, conform înțelegerii, să renunțe la el, dar au decis să meargă pe mâna actualului selecționer și în campania de calificare la EURO 2024.

După ce a primit votul de încredere al membrilor Comitetul Executiv, Edi Iordănescu a fost validat și de Comitetul de Urgență. Tor urgent a semnat și contractul. Noua înțelegere este valabilă până la finalul preliminariilor din Campionatul European și se prelungește automat pe durata turneului final, dacă naționala obține calificarea.

Ce a spus Edi Iordănescu după semnarea noului contract

Edi Iordănescu a spus că este încântat că i s-a acordat încredere și spune că speră ca naționala să-i mulțumească pe fani. A vorbit din nou despre valoarea jucătorilor români și despre faptul că aceștia nu sunt titulari la formațiile.

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club.

Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii”, a spus Edi Iordănescu, conform site-ului FRF.

Edi Iordănescu are cel mai slab procentaj din istoria echipei naționale. A câștigat șapte puncte în șase meciuri oficiale, iar asta înseamnă că a ajuns la 39%. Niciodată nu s-a coborât mai jos de 40%! Este prima oară când prima reprezentativă termină pe ultimul loc o campanie din preliminarii sau din Liga Națiunilor.

coral