Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit vineri la ora 13:00 pentru a discuta despre ridicarea unora dintre restricțiile din București.

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat vineri, după şedinţa Comittului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând din 25 ora 0:00, se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6 – 21. Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri. 

"De luni, ora 00.00, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive", a anunţat Traian Berbeceanu.

El a explicat că măsurile de relaxare vizează HoReCa – restaurantele, barurile, cafenelele – vor putea funcţiona între 6 – 21, la capacitate de maxim 30 la sută. De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

"Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente", a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

Ședința de la ora 13.00 a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență vine în contextul în care în ultimele două zile rata de infectare din Capitală a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori.

Ieșirea Capitalei din scenariul roșu și intrarea în zona galbenă ar putea însemna ridicarea unor restricții pentru bucureșteni. În acest context, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește vineri la ora 13:00 pentru a discuta despre ridicarea restricțiilor în București, potrivit G4Media.

coral