Edy Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri UNTOLD și NEVERSEA, se declară nemulțumit de ultimele declarații ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a sugerat că nici în 2021 nu vor putea fi reluate marile evenimente dedicate publicului amator de concerte și festivaluri, scrie Actual de Cluj.

„Personal, mă îngrijorează declarația dlui Arafat, de aseara de la Digi24, deoarece ma întreb dacă dumnealui chiar înțelege cum funcționează sectorul cultural și industria de evenimente, cum este afectat întregul lanț valoric al industriei și care sunt efectele economice ale încă unui an de pauza, dacă nici măcar nu se încearcă găsirea unor soluții pentru restaurarea acestei industrii”, a scris Chereji pe contul său de facebook.

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, declarase duminică referitor la marile festivaluri a căror organizare a început deja și care ar urma să aibă loc în vară (Untold, Neversea, n.red.), că nimeni nu poate garanta că vor avea loc la datele stabilite de organizatori. Arafat a mai spus că ”se va ajunge la scandal” pentru că se va aduce iar în discuție problema despăgubirilor celor care își cumpără bilet dacă festivalurile nu vor mai avea loc din cauza pandemiei: ”Așa că oamenii trebuie să știe că își asumă riscul”, a mai spus acesta:

Reprezentantul companiei care organizează UNTOLD a ținut să mai precizeze că reluarea evenimentelor nu presupune îmbogățirea organizatorilor, ci resuscitarea unei activități economice care în prezent e în colaps, o activitate care implică zeci de mii de persoane care au familii, care trebuie să trăiască și care depind de această industrie.

„Prin reluarea evenimentelor nu se dorește îmbogățirea organizatorilor, ci se dorește reluarea unei activități economice care implica zeci de mii de oameni, de la organizatori la artiști, la tehnicieni, la transportatori, la spații de evenimente etc, majoritatea oameni care nu au avut activitate timp de 1 an! Acei zeci de mii de lucrători din industrie înseamnă sute de mii de suflete care trăiesc din aceasta industrie, fiindcă aici nu vorbim doar de impact direct asupra unui individ, ci vorbim de impact indirect la nivel de familie. Dacă nu vom avea activitate încă 1 an, de unde își vor plăti aceste familii ratele la banca, de unde vor avea bani să își asigure cele necesare?”, a scris Chereji.

coral