CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, şi-a anulat vizita programată în Israel, după ce s-a dovedit că nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Bourla, precum şi membrii delegaţiei care trebuia să-l însoţească în timpul vizitei sale, nu au primit a doua doză de vaccin. Drept urmare, s-a decis amânarea vizitei cu câteva zile, ceea ce a reprezentat şi o provocare logistică din cauza viitoarelor alegeri israeliene.

CEO-ul Pfizer a anulat vizita în Israel pentru că nu s-a vaccinat Bourla a declarat, în decembrie, că nu a primit încă vaccinul, deoarece nu doreşte să „facă coadă” şi aşteptă până când va fi vaccinată categoria sa de vârstă. Ca atare, el a primit prima doză, dar nu rapelul. „Continuăm să fim interesaţi să vizităm Israelul şi să ne întâlnim cu factorii de decizie", a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer. „Vizita în Israel va fi probabil programată spre sfârşitul primăverii.

Bourla a apărut în prim-plan săptămâna trecută, când într-un interviu acordat NBC News, el a numit Israel „laboratorul mondial” în ceea ce priveşte lansarea vaccinului împotriva coronavirusului, menţionând că „ei folosesc doar vaccinul nostru”, potrivit Jerusalem Post. Când a fost întrebat dacă o persoană i-ar putea infecta pe alţii după ce a primit două doze de vaccin, el a spus: „Este ceva ce trebuie confirmat, iar datele din lumea reală pe care le obţinem din Israel şi din alte studii ne vor ajuta să înţelegem mai bine acest lucru”.

coral