Cinci politisti din judetul Cluj au fost saltati de DNA in aceasta dimineata, fiind cercetati pt abuz in serviciu. Printre ei se numara si seful Politiei Dej, Marton Elek. Alaturi de el au fost dusi la DNA si Mircea Rus, fostul sef al IPJ Cluj, Daniel Graur, adjunct IPJ Cluj si sefa de la personal din cadrul IPJ.

Acuzatiile vizate au legatura cu imputernciirea lui Marton Elek la conducerea Politiei Municipiului Dej. Conform legii, acesta putea fi imputernicit pe functie doar de doua ori cate sase luni. Pentru a putea fi mentinut in functie in continuare, fara concurs, s-a facut o smecherie. Seful de la Dej a facut o rocada cu comandantul de la Gherla pentru doar cateva ore, iar mai apoi fiecare a revenit pe propriul post, pentru ca in lipsa unui concurs, postul putea fi ocupat din nou de politist venit de pe aceeasi functie. Cum Elek a ocupat cateva ore functia de comandant la Gherla, a putut reveni fara probleme la Dej.

Audierile sunt in plina desfasurare, iar fostul sef al IPJ, actualul adjunct si sefa de la personal au fost deja retinuti. Conform informatiilor publicate de STRICTSECRET, urmeaza sa fie retinuti si comandantii de la Dej si Gherla.

coral