Elena Udrea și tatăl fetiței ei, Andrei Alexandrov, construiesc 10.000 de apartamente în Cluj. Potrivit unei informații obținută în exclusivitate de EvZ, de ieri cuplul Udrea-Alexandrov sunt parteneri în cel mai mare proiect de imobiliare din Cluj.

Cum este implicată Elena Udrea?

Ieri, Consiliul Local Cluj a aprobat PUZ-ul pentru Transilvania Smart City, viitorul mini-oraș, construit pe dealul Borzaș din Municipiul Cluj-Napoca, pe o suprafata de 350.000 mp.

„Proprietarii Transilvania Smart City sunt 90% SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare, fiind constructorul proiectului care deține și 1% din acesta. Finanțarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor si din finanțări externe, mai multe fonduri mari de investiții de afară fiind implicate.

Unde apare interesul Elenei Udrea? Păi, acționarii lui Realtopfarma SA sunt 50% Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea și 50% soții Petrovan Mariana și Petrovan Gheorghe din Sighetul Marmației”, scriu cei de la Evenimentul Zilei.

S-a dat startul celui mai mare proiect imobiliar din Europa de Sud-Est, care se construieste la Cluj!

Dezvoltarea imobiliară de mare anvergură are proiectate 10.000 de apartamente, un mall, hoteluri, restaurante, un parc de 2 ha, creșă, grădiniță, școală, dar și un heliport. Transportul spre aeroport și spre oras se face cu telegondola, livrările în interiorul cartierului se fac cu drona, fiind stabilite stații de încărcare a mașinilor electrice.

„Mall-ul de la TSC va avea 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. TSC va fi realizat pe un teren de 350.000 mp de pe str. Moș Ion Roată, pe unul dintre dealurile Clujului, în apropiere de Iulius Mall. Acesta este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.

O telegondolă va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge și stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară”.

Proiectul implementeaza cele mai noi tehnologii în vederea asigurării unui consum redus de energie și se bazează pe utilizarea energiei verzi, fiind cel mai “green” proiect imobiliar, după cum susțin materialele de promovare.

Termenul de finalizare estimat de proprietari este de maxim 5 ani, prima etapă fiind prevăzută a fi gata în maxim 2 ani. Apartamentele au fost deja puse în vânzare, primul bloc fiind vândut în totalitate în mai puțin de două luni. coral