News Flash:

Elena Udrea, sesizare la CSM. Fostul ministru acuză că judecătorii care se ocupă de dosarul Gala Bute ar fi fost ameninţaţi

15 Iunie 2022
435 Vizualizari | 0 Comentarii
Elena Udrea sesizare la CSM

Elena Udrea nu se dă bătută și vine cu o nouă mișcare care a lăsat cu gura căscată autoritățile din România. Fostul ministru al Turismului vine cu acuzații grave și spune chiar că a făcut o sesizare la Consiliul Suprem al Magistraturii, în care susține că unul dintre judecătorii din dosarul său a fost amenințat. Udrea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care solicită „găsirea unei soluții juridice pentru repararea imensului abuz”.

Elena Udrea a făcut o sesizare la CSM

Elena Udrea revine în atenția publicului cu un mesaj postat pe contul ei de Facebook prin care spune că a sesizat CSM în legătură cu un caz care ar fi foarte grav, dacă se descoperă că este adevărat. Mai exact, fostul ministru spune că unul dintre judecătorii din dosarul Gala Bute a fost amenințat. 

„Am sesizat CSM pentru a cerceta o situație socanta, si este posibil și foarte probabil sa explice cum s-a luat decizia ICCJ din 7 aprilie, prin care intr-un mod ilegal și complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestația in Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea. Reamintesc ca doar mie, doar in acest dosar, contestația mea și a celorlalți doi (Obreja și Breazu) au fost respinse, iar in toate celelalte dosare aceiasi judecători au admis contestațiile și s-a trecut la rejudecarea cauzelor!

Elena Udrea a facut o sesizare la CSM

Udrea susține că unul dintre judecătorii din dosarul său a fost amenințat

Mai exact am cerut CSM sa verifice dacă in dimineața zilei de 7 Aprilie, ziua in care s-a pronunțat decizia de respingere a cererii mele, cel puțin un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General și amenințat cu pușcăria de cineva din conducerea instituției daca va fi pentru admiterea contestatiei mele si favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR.

De asemenea, am cerut sa se verifice daca la acel moment, adică in dimineața zilei de 7 Aprilie, decizia completului de 5 judecători era de admitere a Contestaților, ea fiind inversata ca urmare a schimbării opiniilor a cel puțin 2 judecători, sub presiunea amenințării cu arestarea imediata. Asa s-ar explica și de ce soluția nu a mai fost scrisă la ora indicată, la ora 10 cum se știa și se aștepta, ci la ora 10:00 a fost anunțată presa și nu acuzații !!! Ca se amâna pronunțarea pentru ora 14:00 și ca se face ședința publica. Am cerut CSM sa verifice in ce a constat amenințarea, și sa facă publice aceste informații. Evident ca cer aplicarea legii asupra celor implicați in aceasta situație.

Ce solicitări are Elena Udrea

Prin presiunile asupra a cel puțin 2 judecători, s-a obținut nu doar arestarea mea, care este evident ca este o miza uriașă pentru cineva, dar s-a obținut și schimbarea majorității pro CCR din rândul judecătorilor de la Înaltă Curte. Pentru ca odată ce acești judecători au fost împotriva CCR in cel mai clar caz, Gala Bute, și mai lipsit de orice eventuale interpretări, ei vor fi obligați de acum încolo sa fie împotriva CCR de fiecare data. Cer găsirea unei soluții juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalitați care s-a făcut in cazul meu.

PS: Poate ne ajuta dl. Tolontan cu raspunsul la întrebarea: Cu ce au fost speriati judecatorii ICCJ si de catre cine?”, a spus Udrea, pe pagina ei de facebook.

Elena Udrea urmează să fie adusă în țară în următoarele zile, după ce justiția bulgară a decis extrădarea ei. Fostul ministru a încercat să fugă din țară, imediat după aflarea sentinței de condamnare la 6  ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038112 (s)