Invitat joi dimineața la un post de radio local, primarul Emil Boc a fost întrebat de către un cetățean dacă este normal ca la Colegiul Coșbuc din Cluj-Napoca să nu fie un vestiar și copiii din clasele mici să se dezbrace pe jos, pe hol, in pandemie, pentru ora de sport.

”Conducerea nu m-a sesizat. Verific, Direcția Tehnică va verifica situația de acolo. E corect să fie puse anumite condiții. Noi nu știm cum își organizează fiecare activitatea”, a răspuns primarul Emil Boc, la Napoca Live.

Același răspuns l-au oferit și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj, la solicitarea Cluj24, că se vor face verificări.

Directorul Colegiului, profesorul Valentin Maxim-Oros, a precizat că elevii nu se dezbracă pe holuri, ci în sălile de curs.

Directorul a precizat că într-adevăr, uneori, mai sunt lăsate haine în afara sălii de curs, însă doar atunci când copiilor le este prea cald și le abandonează.

O bucată de timp copiii făceau ”naveta” până la Palatul Copiilor pentru orele de sport, însă acest lucru nu se mai practică acum.

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor de reparații la Sala de Sport a Colegiului ”George Coșbuc”.

Lucrările au început în 2012 și au fost finalizate în toamna lui 2014.

În 2018 sala a fost închisă după ce s-a constatat că o grindă de susținere s-a curbat. În decembrie 2019 s-a votat în Consiliul Local alocarea fondurilor de la bugetul public pentru reparații.

Realizarea noii săli de sport a costat 2 milioane de lei, însă acum Primăria a lansat licitația pentru consolidări la o valoare de 5,4 milioane, adică mai mult decât dublu față de cât a costat toată construcția. coral