Elon Musk, ăroprietarul Twitter și șeful Tesla, și-a pierdut pentru scurt timp titlul de cea mai bogată persoană din lume, miercuri, potrivit Forbes, în urma unei scăderi abrupte a valorii participației sale la producătorul de mașini electrice și a unui pariu de 44 de miliarde de dolari pe firma de socializare.

Bernard Arnault, directorul executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton, LVMH, și familia sa au luat pentru scurt timp titlul de cei mai bogați din lume, dar au revenit pe locul 2, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Musk, care deține primul loc pe lista Forbes din septembrie 2021, are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari.

Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com Jeff Bezos. Acțiunile Tesla, care au pierdut peste 47% din valoare de când Musk și-a făcut oferta de a cumpăra Twitter la începutul acestui an, au scăzut cu 2,7%. Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari mai devreme pe 8 noiembrie, deoarece investitorii au aruncat acțiunile Tesla din cauza îngrijorărilor că directorul executiv și cel mai mare acționar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piață, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter în aprilie. Musk a încheiat afacerea pentru Twitter în octombrie cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari și un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.

Pe lângă Tesla, Musk conduce și compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină cu lățime de bandă foarte mare pentru a conecta creierul uman la computere.

coral