News Flash:

Elveția se alătură țărilor unde îți poți schimba genul din bărbat în femeie și invers

29 Decembrie 2021
474 Vizualizari | 0 Comentarii
Elvetia

Elveţia se alătură Irlandei, Belgiei, Portugaliei şi Norvegiei ca una dintre puţinele ţări de pe continent care permit unei persoane să îşi schimbe legal genul fără terapie hormonală, diagnostic medical, evaluare ulterioară sau alţi paşi birocratici.

În conformitate cu noile reguli înscrise în Codul Civil al Elveţiei, orice persoană cu vârsta de peste 16 ani care nu este sub tutelă legală îşi va putea modifica sexul şi numele prin autodeclarare la oficiul stării civile. Persoanele mai tinere şi cele aflate sub protecţia adulţilor vor avea nevoie de acordul tutorelui, potrivit Reuters.

Această decizie marchează o schimbare faţă de setul actual de standarde prescrise în Elveţia, care necesită adesea un certificat de la un medic care să confirme identitatea transgender a unei persoane. Unele cantoane impun de asemenea unei persoane să se supună tratamentului hormonal sau tranziţiei anatomice pentru a putea modifica sexul.

Elveţia, cunoscută pentru mult timp drept o ţară conservatoare, a votat în septembrie pentru legalizarea căsătoriei civile şi a dreptului la adopţie pentru persoanele de acelaşi sex, fiind una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a făcut acest lucru.

În ce alte țări îți poți schimba genul la starea civilă

Odată cu noile reguli de schimbare a genului, Elveţia se alătură doar câtorva state din întreaga lume care decuplează alegerea de gen de procedurile medicale. În timp ce alte ţări europene, precum Danemarca, Grecia sau Franţa, au eliminat cerinţele medicale, inclusiv operaţiile de schimbare a sexului, sterilizarea sau evaluarea psihiatrică, regulile lor tot necesită paşi sau condiţii suplimentare.

În 2018, Germania a devenit primul guvern european care a introdus o a treia opţiune de gen, dar în iunie 2021 a renunţat la două proiecte de lege care urmăreau să introducă autoidentificarea genului. Un nou membru transgdender al parlamentului german speră să pună din nou în discuţie această chestiune.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044600 (s)