News Flash:

Emil Boc a participat la conferință despre relațiile economice, culturale și istorice dintre Romania și Italia, la Cluj-Napoca

25 Martie 2019
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
55480178 2189488997806580 7015194921799778304 n

Primarul Emil Boc, a participat ieri, 24 martie, la conferința “Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena”, eveniment dedicat relațiilor strânse ce leagă cele două țări latine.

Succesul actual al relației româno-italiene a fost pregătit de întreaga noastră istorie. În decursul secolelor poporul român a luptat în permanență pentru păstrarea ființei naționale, a limbii și a religiei creștine.

Pentru Italia, românii reprezintă cel mai mare și de succes fenomen migrator din istorie.

Primarul a mulțumit comunității italiene din Cluj pentru suportul și implicarea în susținerea comunității noastre în domeniul economic, dar și alte domenii precum cel cultural, universitar sau social.

A subliniat importanța continuării colaborării noastre pe toate palierele, atât in Italia cât și în România, în beneficiul cetățenilor ambelor țări. Trebuie să investim în ceea ce ne face mai europeni și pentru consolidarea proiectul european, iar din această perspectivă, dezvoltarea relațiilor româno-italiene reprezintă o prioritate.

Conferința “Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena” s-a conturat pe marginea problematicii specifice emigrației în și din Italia, precum și pe relațiile economice, culturale, istorice și religioase dintre România și Italia, în special după intrarea țării noastre în Uniunea Europeană.

De asemenea, cu această ocazie a fost lansat în premieră volumul „Ca frații. Fraternitatea italo-română la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană”, carte care detaliază modul în care românii s-au integrat în Italia și tratează perspectiva economică și socială a acestui proces complex.

La eveniment au luat cuvântul: Ambasadorul Italiei în România, ES Marco Giungi, Comisarul European pentru Politici Regionale, doamna Corina Crețu, Consulul onorific al Italiei la Cluj, ES Massimo Novali, Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dl István Vákár, inițiatorul proiectului RePatriot al Romanian Business Leaders, dl Marius Bostan, reprezentantul Diocezei Ortodoxe Române din Italia, părintele reverend Octavian Schintee, Președintele Institutului Național de Asistență Socială din Italia (INAS), dl Gianluigi Petteni și Președintele Clubului Italian de Afaceri (IBC), dl Antonio Patanè.

--
Eveniment organizat de Clubul Italian de Afaceri (IBC) din Cluj-Napoca, sub patronajul Ambasadei Italiei în România și cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

55865072_2189488367806643_3057667538205802496_n
emil boc primar conferinta italia relatii economice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044486 (s)