Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, a prezentat sâmbătă, 16 martie, profilul strategic al Clujului bazat pe talente și inovare precum și modelele de bune practici în domeniul educației, la Summitul Liderilor Regionali și Locali ai Partidului Polular European, care s-a desfășurat la București. Evenimentul s-a desfășurat în prezența lui Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European la Presedinția Comisiei Europene, după alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

La intalnire a participat Presedintele Romaniei, Klaus Johannis , care a adresat un mesaj liderilor romani si europeni. De asemenea, Manfred Weber si-a prezentat viziunea cu privire la viitorul Europei, iar Ludovic Orban, presedintele PNL, a prezentat candidatii partidului alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

Liderul Grupului Partidului Popular European din Comitetul European al Regiunilor, Michael Schneider, si Secretarul General al Partidului Popular Eurupean, Antonio Looez, au sustinut discursuri in Plenul reuniunii liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European.

Cu aceasta ocazie a fost adoptat si Manifestul Liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European in vederea alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019.

coral