Valeriu Nicolae, cunoscut activist civic și fost candidat pentru Parlamentul României la alegerile de la sfârșitul anului trecut, îl acuză pe edilul Clujului, Emil Boc, că face licitații publice de milioane de lei fără să respecte legea.

Fără să o spună direct cu subiect și predicat, Valeriu Nicolae sugerează, într-o postare pe contul său de Facebook, că ar fi vorba de o licitație cu dedicație, dat fiind că anunțul privind derularea licitației e valabil doar … patru zile (între 29 iunie și 2 iulie 2021) și că nu există niciun detaliu referitor la achiziția dorită de primărie (nu există niciun fișier atașat în dreptul anunțului de intenție al Primăriei Cluj-Napoca).

În anunț se vede doar valoarea estimată a achiziției: 3,437 milioane de lei. Redăm mai jos postarea lui Valeriu Nicolae:

„Despre legăturile domnului Boc cu tot felul de megacăpușe am mai scris (secretara lui primea de la statul lor aproape 200.000 de EUR pe an în 2012-2013). Faptul că Boc a fost o mare speranță a Partidului Comunist (șeful Uniunii Asociației Studenților Comuniști din Cluj) e un lucru știut. Că familia lui a fost în comuna natală super puternică în timpul comuniștilor e iarăși un fapt documentat. Că a slăvit la greu pe cel mai meșter turnător președinte și că are o gravă lipsă de coloană vertebrală se știe. Că domnul Boc este bine văzut și promovat discret, dar sigur, de o parte a securicității noaste minunate ca orice om vulnerabil dar cu potențial de președinte, iarăși e destul de clar pentru cunoscători. Faptul că foarte mulți (în special clujeni) cred că domnul Boc este în fapt un tip decent, muncitor și primar cinstit spune multe despre nevoia noastră disperată de a găsi politicieni cât de cât acceptabili și calitatea execrabilă a clasei noastre politice. Aici un exemplu de licitație de la primăria minunată. Licitație de aproape 3.5 milioane care a fost anunțată pe 29 și se gată pe 2 (adicătelea durează trei zile). Fișiere nu există. Liberalism din ăla bun, frățică!”.

coral