News Flash:

Emil Boc: "Cel mai bun lucru pe care puteţi să îl faceţi acum este să staţi acasă"

18 Martie 2020
1631 Vizualizari | 0 Comentarii
emil boc 12

Edilul Clujului, Emil Boc, a vorbit la Ziua LIVE despre ce se întâmplă în oraş pe vremea pandemiei. 

"În Praga nimeni nu poate urca în autobus decât dacă ai nasul şi gura acoperite, recomand şi eu în Cluj acelaşi lucru. În primul rând, să stăm acasă, dar când este absolut fundamental să ieşim, să avem în mod absolut obligatoriu o eşarfă sau o mască. În America am văzut că au anunţat că supermarketurile vor avea ore speciale pentru seniori. Nu mergeţi la medici dacă nu aveţi urgenţe, amânaţi dacă se poate. La cluj este o echipă de specialişti care lucrează pe scenarii, ca să facem faţă unei eventuale situaţii viitoare. Avem cele mai severe măsuri din istorie luate în timp de pace. Nu există riscul sa nu avem produsele elementare, am vorbit cu toate supermarketurile personal. Lumea sa fie calma, sa nu intre în panică, dar să stea acasă şi să nu cumpere tot, să lase să ajungă la toată lumea. De asemenea, actele care expiră acum sunt valabile până după starea de urgenţă. Vă rog să plătiţi facturile şi dările online", a spus Boc. 

Primarul speră că această situaţie să nu fie dubaltă şi de o criză economică, însă dacă se va ajunge acolo nu va fi la fel de rău ca acum 10 ani. "Ministrul de Finanţe a fost deşetept şi şi-a pus nişte bani deoparte".

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, edilul Clujului spune că s-ar putea da un decret prezidenţial, care să stabilizeze tarifele la media ultimelor 3 luni. 

În ceea ce priveşte Clujul, oraşul va pierde bani în special la infrastructură, prioritate fiind acuma serviciile sociale şi medicale. "Avem grijă de toţi clujenii, şi de cei fără adăpost. De vârstnici, avem posibilitatea să angajăm pe 6 luni de zile, fără concurs, omaeni care să ajută vârstnicii singuri, bolnavi, etc. De asmenea, am suplimentat cu o unitate mobilă la Pata Rât, unde se face curăţeni, dezinsecţie şi dezinfecţie, mâncare caldă". 

Cel mai bun lucru pe care puteţi să îl faceţi acum este să staţi acasă, a conchis primarul.

sursa: zcj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039366 (s)