Prezent în cadrul unei emisiuni difuzate la radio,Emil Boc a arătat faptuș că la Cluj-Napoca în ultimele două zile s-au vaccinat peste 6000 de persoane.

“Valul patru a depășit și în România și în Europa orice așteptare ca rată de infectare și transmitere. Dacă în toată povestea asta ar fi ceva bine, ar fi că persoanele vaccinate foarte, foarte puține ajung la ATI, restul de 95% dintre cele care ajung la ATI sunt persoane nevaccinate. Clar se vede diferența. Vaccinul te protejează și nu mori și stai acasă și te tratezi, nu te vaccinezi ajungi la ATI. Până la urmă lucrurile se simplifică, totul se reduce la capacitatea noastră de a înțelege.

Nu este altă cale. Restul sunt povești. La Cluj mă bucur și spun încă o dată cu o anumită mândrie că rata de vaccinare era undeva la 53%. Asta arată o comunitate responsabilă. Vedeți că sunt țări ca Portugalia sau Danemarca care nu mai au nicio restricţie, pentru că au rata de vaccinare mare. La ei viața este normală. Oare nu putem avea și noi o viață normală? În momentul în care depășești 70% intri într-o altă ligă a protecției. La noi aceasta este realitatea. În ultimele 2 zile la Cluj s-au vaccinat 6684 de persoane.

Cu doza 1 s-au vaccinat 1972 din 6684, cu doza 2, 342 și cu doza 3, 4370. Deși avem un procent bun de vaccinare în continuare oamenii se vaccinează. Noi ținem toate centrele deschise, este gratuit. În continuare este la liber. Să facem un efort să purtăm o discuție rațională cu oamenii cu care nu s-au vaccinat. Mesajul meu este în primul rând unul de mulțumire pentru cadrele medicale și pentru clujeni”, a declarat Emil Boc.

coral