Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, joi, la un post de radio local că prețul chiriilor de la Cluj, care în acest moment este cel mai mare din țară, se datorează faptului că municipiul dispune de o calitate ridicată a vieții, iar acest lucru se întâmplă „în toate orașele din Europa, cu o calitate mare a vieții”. Edilul a precizat că dacă noile blocuri vor fi construite în afara cadrelor legale, prețul imobilelor va scădea, afectând totodată, și calitatea vieții clujenilor.

Întrebat în cadrul intervenției la radio, ce părere are despre prețurile mari ale chiriilor din Cluj-Napoca, care sunt în acest moment cele mai mari din România, edilul a precizat că acest lucru este firesc și se întâmplă în toate orașele din Europa ori din lume în care există o calitate ridicată a vieții.

„Așa este peste tot în orașele cu o calitate mare a vieții. Dacă vom da drumul la toate construcțiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea prețul imobilelor, dar va scădea și calitatea vieții.”, a declarat Boc, joi, la un post de radio local.

Discuția a avut loc în contextul în care, edilul clujean a lansat, marți, la începutul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială și Urbanism (CTATU), un atac dur la adresa investitorilor imobiliari, precizând că nu va fi permisă scăderea calității vieții în Cluj-Napoca sub nici o formă, regulă valabilă „pentru toată lumea”.

Edilul a transmis că municipiul Cluj-Napoca trece la o nouă fază a dezvoltării, concentrată pe calitate, și nu pe cantitate. El a afirmat că niciunui investitor nu îi va fi permis să realizeze construcții care să scadă calitatea vieții clujenilor.

„Orice propunere vine în fața dumneavoastră, să aveți în minte că nu permitem scăderea calității, orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiștilor din comisie. Nu avem voie să scădem standardul, din respect pentru cetățeni, să scădem calitatea vieții. Acum avem și instrumente legale, ține doar de noi să le aplicăm. Voi cere explicații acolo unde consider că trebuie”, a afirmat Boc.

coral