Primarul Clujului, Emil Boc, a spus că incidența cazurilor COVID-19 nu va mai scădea la Cluj cu aceeași rapiditate ca și până acum (n.red. a scăzut de la 8 la mie la 3 la mie) și vom intra într-o zonă de platou. 

”Joi, 19 aprilie, s-au vaccinat 762 de persoane la Centrul de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, la fel ca și miercuri. Cumulat s-au vaccinat în patru zile 2562 de persoane. 

Exact același număr  de persoane a fost în ambele zile, 762. Mie cifra nu mi se pare mică”, a spus primarul Emil Boc, la o emisiune radio. 

Acesta a spus că Clujul este pe primul loc în țară ca vaccinare și a lăudat populația, dar a spus că lucrurile nu s-au terminat aici. 

”Să ne facem fiecare treaba acasă. Am fost la întâlnirea cu colonelul Gheorghiță, miercuri, și ne-a spus că Clujul este pe primul loc în România la numărul de vaccinări. Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc. Asta arată că la Cluj este un alt grad de conștiință civică și că până la urmă orașul ăsta este ceea ce este datorită oamenilor lui speciali. Sunt oameni care își fac treaba la locul lor de muncă. În perioada de pandemie nu a trebuit să carantină orașul, iar acum suntem sub 3 cazuri la mie, adică pe o direcție bună, ceea ce arată exact ceea ce spuneam. 

Acum coborârea va fi puțin mai lentă decât a fost până acum, dar tot cred că se va păstra o scădere. 

De aceea le spun tuturor să nu exagerăm de Paști. Eu înțeleg prin asta moderație și respectarea în continuare a regulilor. Adică, e păcat ca acum la spartul târgului și să avem o rată în creștere după Paști, pentru că ne-am compromis o bună parte din progresele pe care le-am făcut. Eu am îndemnat la sărbători cu moderație. Se poate merge la Înviere, cu distanțare socială. La slujbă se poate merge cu respectarea distanțelor. 

Alte evenimente să se facă cu moderație, pentru iunie e următoarea lună, care urmează după mai. În iunie se elimină o parte din restriciții și viața noastră se va apropia de normalitate”, a mai spus Emil Boc. 

coral