News Flash:

EMIL BOC: Impreună putem trece peste această situație. In aceste vremuri trebuie să faci ce trebuie, nu ce îți place

13 Martie 2020
1424 Vizualizari | 0 Comentarii
1 3 195599 1584087947 00696 fav

Primarul Emil Boc a declarat la ZIUA LIVE că măsurile luate de autorități, inclusiv cele dispuse la Primăria Cluj-Napoca au eficiență în prevenirea răspândirii coronaviruslui. Edilul a făcut apel la calm și responsabilitate.

”Partea plină a paharului rămâne că nu avem decese în România din cauza coronavirului și sper să putem păstra acest lucru. Toate aceste măsuri luate de autorități, aceste restricții impuse au ca scop tocmai acest lucru: să evităm ca oamenii să moară în România din cauza acestui virus. Într-adevăr numărul de cazuri e în creștere, dar nu e o creștere exponențială, care să fie extrem de îngrijorătoare. Asta înseamnă că măsurile impuse și implementate au eficiență. Evident că nu sunt foarte plăcute, dar în aceste vremuri trebuie să faci ce trebuie, nu ce îți place”, a spus Emil Boc.

Primarul a făcut apel la clujeni să fie responsabili și solidari și a menționat și câteva dintre măsurile dispuse la nivelul orașului pentru a limită răspândirea virusului.

”Am făcut tot ceea ce au făcut și alții, de la închiderea școlilor, a creșelor, a centrelor pentru vârstnici, la dezinfecția zilnică a mijloacelor de transport zilnic. Am dorit să montăm și aparate cu dezinfectanți pe aceste mijloace, din păcate în acest moment nu se mai găsesc pe piață. La taximetre am impus să se facă igienizarea clanțelor, mânerelor la ușă după fiecare cursă efectuată. Aparatele de joacă din oraș și tot mobilierul urban se dezinfectează zilnic. De azi am dispus această măsură și pentru stațiile de biciclete și biciclete.

Important e să ne păstrăm calmul, să nu facem provizii supra exagerate, să reacționăm proporțional, rațional”, a adăugat primarul Clujului.

Emil Boc a spus că la nivelul municipiului lucrurile sunt sub control, și chiar dacă se va trece la nivelul 3 în această epidemie, pregătirile sunt făcute. ”Avem un comandament pentru situații de urgență, avem și unul operativ care e permanent contact cu domnul prefect. Eu sunt optimist că împreună putem trece peste această criză, chiar dacă din ce am văzut că spun unii specialiști se pare că în aprilie va fi vârf de sarcină”.

La nivelul primăriei Cluj-Napoca toate serviciile funcționează normal, doar că angajații vin decalat la muncă pentru a evita supra aglomerarea din mijloacele de transport în comun, a mai precizat primarul.

Emil Boc a spus că la anumite servicii s-au luat măsuri suplimentare: ”La centrul pentru acte de identitate, între 8-9 este mai multă lume, așa că un polițist local supraveghează lucrurile să nu intre toată lumea deodată, să existe o distanță de 2 m între cei care intră, și s-au asigurat mijloacele de igienă pentru colegii care lucrează acolo”, a explicat primarul.

Edilul a adăugat și că din informațiile pe care le-a primit de la mallurile din oraș, clujenii au reacționat responsabil în această perioadă.

”A scăzut prezența în mal cu 20-30%, din informațiile pe care le am, ceea ce arată că oamenii au înțeles că e important să respecte aceste reguli. Sunt convins de asemenea, că noul guvern care va fi investit luni va lua măsuri care să protejeze economia, pentru a susține domeniile direct afectate, cum sunt transportul, industria hotelieră care au căderi masive. Trebuie sprijin pentru a nu se ajunge la șomaj și faliment, urgent trebuie făcut un plan economic. Nu vreau să fim alarmiști, dacă acționăm responsabili putem trece de această perioadă”, a concluzionat Emil Boc.

Sursa: zcj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034723 (s)